< terug

Voor seizoen 21-22 kun je geen nationale scanpunten verdienen en neem je jouw recht mee. 

Van NL naar NL+ heb je minimaal elf scanpunten nodig voor het verdienen van een NL+ uitkaart.  Heb je tussen de twee en elf scanpunten behaald? Dan behoud je je NL recht. Voor seizoen 21/22 kun je geen scanpunten verdienen. Hierdoor is het niet mogelijk om van NL naar NL+ te gaan. 
 

De aanvraagperiode van een uitkaart wordt uitgesteld tot er duidelijkheid is wanneer we met publiek mogen spelen.
 

In het seizoen 19-20 hebben we 5 uitduels met publiek bezocht.  Voor EU+ dien je meer dan de helft te bezoeken, in dit geval bij bezoek van minimaal 3 Europese uitduels.

Chelsea – Ajax is een uitduel zonder publiek geweest, welke dus niet is meegenomen in het minimaal aantal.

Bij bezoek van minimaal één Europees uitduel in seizoen 19-20 heb je een EU-recht voor het nieuwe seizoen. Meer dan drie uitduels bezocht? Dan heb je in in seizoen 21-22 EU+ recht.

Wanneer je een ticket wil bestellen voor een nationale uitwedstrijd dan dien je te beschikken over een nationale uitkaart. Voor seizoen 21-22 is er geen mogelijkheid geweest om een uitkaart aan te vragen. 

Zonder uitkaart is het niet mogelijk om uitwedstrijden te bezoeken. 

Voor seizoen 21-22 worden er enkel scanpunten voor Europese uitduels toegekend. Vooralsnog worden bezoekers van Europese uitduels die gescand zijn per mail geïnformeerd over het behaalde scanpunt. 

Wanneer je een ticket hebt gekocht voor een uitwedstrijd dan kun je deze overdragen naar een andere uitkaarthouder. De koper dient de overname vooraf aan het uitduel aan ons door te geven. Dit kan tot uiterlijk 12.00 uur op de woensdag vóór de wedstrijd via dit formulier.* Zowel de koper als overnemer ontvangen een e-mail wanneer de overname verwerkt is. 

Je kunt maximaal 2 keer per seizoen een kaart overdragen. 

* Afhankelijk van de speeldag kan de uiterlijke datum anders zijn. 

Uitkaarthouders zijn in juni 2021 geïnformeerd over het uitrecht die ze voor seizoen 21-22 hebben behouden.  

Indien je om wat voor reden dan ook een scanpunt mist terwijl je wel naar de wedstrijd bent geweest, dan kun je dit tot maximaal 4 weken na de wedstrijd waar het om gaat via Mijn Ajax melden. Daarna is het niet meer mogelijk om alsnog in aanmerking te komen voor een gemist scanpunt.

Mis je een scanpunt na een overname dan is het noodzakelijk dat je vermeld van wie je de kaart hebt overgenomen. Vermeld dan altijd de voor- en achternaam en het relatienummer van de koper.

Het is niet mogelijk om via een ander kanaal aan ons door te geven dat je een scanpunt mist. 

Let op: voor seizoen 21-22 hanteren we alleen scanpunten voor Europese uitduels. Vooralsnog worden bezoekers van Europese uitduels die een gescand zijn per mail geïnformeerd over het scanpunt.